Monica's
Brodyrlektioner

Sidan för dig som har eller kommer skaffa en brodyrmaskin. Stor eller liten, ny eller gammal har ingen betydelse.

Embird Sfumato

Sfumato Stitch är verktyget för att skapa fotorealistiska brodyrer. Sfumato skapar en brodyr i flera färger/nyanser som flätas samman så övergångarna blir väldigt subtila och kan därmed skapa snygga skuggor t.ex.

Själva brodyren blir inte så tjock som vanlig brodyr eftersom Sfumato beräknar stygntätheten beroende på tygfärgen man kommer använda. Så vita områden kommer inte broderas i vit tråd. Ju mer trådfärgen skiljer sig från tygfärgen desto tjockare brodyr.

Sfumato kräver att du har en bild som bakgrund eftersom den occkså beräknar stygntätet även med utgångspunkt från bilden.

Du kan behöva redigera bilden innan för att få det resultat du önskar. Det är då bra att kunna jobba i ett bildredigeringsprogram.

Detta verktyg är en blandning av automatisk och manuell stygnsättning. Du bestämmer vilken yta som skall stygnsättas på samma sätt som alla andra verktyg. Det är i inställningarna som skillnaden märks. Där bestämmer du hur mycket färgerna skall gå omlott, hur tät brodyren skall vara och vilken typ av stygn t.ex.

Man kan abslolut enbart köpa verktyget Sfumato. Men bäst resutltat får man oftast om man använder även andra verktyg som kontur och statinsöm för att förstärka detaljer.

Denna sida är under uppbyggnad.

avdelare-bok